В Добруджа не знаят с какъв бюджет разполагат

В Добруджа не знаят с какъв бюджет разполагат

В Добруджа все още не знаят с какъв бюджет ще разполагат за 2020 година. Това ще определи и дали ще има намаление на заплатите в тима. Отборът е убедителен лидер в Североизточната Трета лига и може да се счита за нов член на втория ни ешелон без значение какво ще реши БфС за първенствата.

"На този етап в клуба все още не е обсъждан спад на заплатите за периода на извънредното положение. Причината е, че още не знаем с какъв бюджет ще разполагаме за годината. Това ще стане, след като общината вземе решение. На този етап футболът е нормално да остане на заден план - най-важно сега е здравето. Адмирирам тези сериозни мерки, които бяха взети в България още от самото начало", заяви главният мениджър на добричлии Светослав Петров.

В най-добрия вариант, ако в края на май сезонът може да бъде подновен, той смята, че в Североизточна Трета лига трябва да се доиграят само мачовете от редовния сезон, и то без отложените. "За нас е важно обаче и какво ще бъде решено преди това за професионалните групи, за да се избегне вариант след довършването на този сезон да трябва веднага да започнем във Втора лига, без да имаме време за подготовка и селекция за по-горното ниво", отбеляза Петров.

Последвайте каналите ни в:

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти