В Суворово са готови да подновят шампионата още на 1 май

В Суворово са готови да подновят шампионата още на 1 май

Председателят на ЗС на БФС за Североизточна България Георги Мирчев наскоро заяви, че няма никакъв проблем първенството в Трета Североизточна Лига да бъде възобновено от 1 май и да бъдат изиграни срещите до края на редовния сезон без да се играят плейофните срещи, а за победител да бъде обявен първия в класирането.

В тази група безапелационен лидер е Добруджа, който от сега маже да бъде поздравен с новата си промоция във Втора Лига. Добруджа има аванс от 13 точки пред втория Суворово. Въпреки всичко суворовци са хит вече трета година. Играчите на малкия близо 5000 град единствени поддържат интригата на водачите в Трета Лига.

"Няма никакъв проблем от страна на отборите да подновят мачовете си от 1 май. Да не се играят допълнително плейофи. Още повече, че в нашата група няма да има изпадащи. Но преди това да стане, трябва живота да се възобнови. Да се върне спокойствието и нормалния ритъм на живота. Футболът рано или късно ще се завърне. Но трудно се връща изгубеното здраве. Дано приетите мерки имат ефект.Естествено всичко ще се отрази.Ето,в аматьорския футбол мачове като не се играят няма как момчетата да получат премии.През този сезон отново се представяме добре. Миналата година дадохме отпор на Спартак. Тази година до колкото ни позволяват възможностите направихме добри мачове до тук. Дано всичко това не се отрази на бизнеса на благодетели на клубове, защото без  тяхната подкрепа няма как да съществуваме било то аматьори или професионолсти. Много се надявам тази истерия да свърши колкото се може по рано", каза треньорът на Суворово Живко Бояджиев пред football24.bg.

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти