Катинка Хошу не се притеснява от отлагането на Олимпиадата

Катинка Хошу не се притеснява от отлагането на Олимпиадата

Кралицата в съчетаното плуване Катинка Хошу, трикратна олимпийска шампионка от Рио 2016, ще бъде на 32 години по време на Игрите в Токио, които бяха отложени за 2021 година поради пандемията от коронавирус. Унгарката, която вече обяви, че ще продължи кариерата си до олимпиадата в Париж през 2024 година, не се притеснява от отлагането на Игрите в Токио с една година.

"Не се чувствам стара. Знам, че вече съм на 30 години, но все още знам много за това как трябва да се подготвя и какво трябва да направя, за да се състезавам", каза Хошу в телефонно интервю за агенция Ройтерс.

"Натрупах много знания и опит през годините и смятам, че ще имам предимство от тази година, отколкото от това, че тялото ми ще бъде "по-старо". Ако се грижа за себе си, ако тренирам и се подготвя, наистина не мисля, че ще има значение тази една година", добави унгарката. Хошу, която ще навърши 31 години през май, беше обявена за кралицата на съчетаното плуване на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година. Тя спечели злато в 200 и 400 метра съчетано и на 100 метра гръб, както и сребро на 200 метра гръб. На миналогодишното световно първенство в Китай унгарката завоюва още две златни отличия.

Още от Токио 2020

Виж всички