Роджър Федерер "съкрушен" от решението

Роджър Федерер "съкрушен" от решението

Роджър Федерер остана изключително разочарован, след като организаторите на "Уимбълдън" взеха решение тази година турнирът да не се състои. Швейцарецът е рекордьор по титли в Лондон с осем отличия.

Той бе решил да се върне на корта именно за сезона на трева, след като претърпя операция. С отмяната на редица турнири Федерер, който ще навърши 39 години през август, е лишен от възможността да допълни с някой трофей бляскавата си кариера, която наближава към края си.

Роджър описа с една дума - "съкрушен", реакцията си от отменянето на "Уимбълдън". От долу той сподели, че "няма снимка, която да опише чувствата ми в момента".

Миналогодишната шампионка при жените Симона Халеп също изрази разочарованието си. "Толкова е тъжно да чуя, че "Уимбълдън" няма да се състои тази година. Миналогодишният финал ще остане един от най-щастливите дни в живота ми. Но ние преминаваме през нещо по-голямо от тениса, а "Уимбълдън" ще се завърне. Това означава, че имам по-дълъг период, в който да очаквам защитата на титлата си", написа румънката.

Седемкратната шампионка при жените Серина Уилямс от САЩ също не скри негативните си емоции по повод отпадането на надпреварата в Лондон: "Шокирана съм".

Още от Тенис

Виж всички