Федерер вече гледа към юни 2021

Федерер вече гледа към юни 2021
Носителят на рекордните 20 титли от "Големия шлем" Роджър Федерер вече сподели, че е "съкрушен" от решението за отмяната на "Уимбълдън" заради COVID-19 пандемията, но колкото и да е обезсърчаваща тази новина за опитния швейцарец, той вече гледа към юни 2021 година. След анулирането на целия сезон на трева тази година, един от любимите турнири на Маестрото от Базел - този в Хале, вече определи датите на провеждането си през 2021. Следващото издание на състезанието ще се състои от 12 до 20 юни, а Федерер вече се ангажира с участие.
Роджър Федерер "съкрушен" от решението
Роджър Федерер "съкрушен" от решението
"Преживяваме трудни времена, но ще излезем от тях по-силни. Още отсега се вълнувам за завръщането ми в Хале през следващата година. Бъдете здрави!", казва Федерер, цитиран от официалния сайт на турнира NOVENTI OPEN в германския град.
Федерер демонстрира класа в снега (видео)
Федерер демонстрира класа в снега (видео)

Федерер има рекордните 10 титли в Хале, като триумфира за последно през 2019 година. Роденият през август 1981 швейцарец ще бъде почти на 40 години по време на следващия сезон на трева. Участието му в Хале пък означава, че 8-кратният шампион на "Уимбълдън" със сигурност планира да играе в "Ол Инглънд Клъб" и догодина.

Още от Тенис

Виж всички