Гледай на живо

Очаквайте на живо: "Block Out" с европейските шампионки по волейбол

Тази година няма да има "Уимбълдън"

Най-престижният тенис турнир "Уимбълдън" официално бе отменен и няма да се проведе тази година. Това се случва за първи път от Втората световна война насам.

Решението бе очаквано с оглед пандемията с коронавируса, която отмени редица големи спортни събития, сред които Европейското първенство и Олимпиадата.

Организаторите на "Уимбълдън", който трябваше да се проведе между 29 юни и 12 юли, са преценили, че не могат да го проведат на други дати до края на годината и изцяло са решили, че няма да се състои.

"Това е решение, което не взехме лесно и бе съобразено изцяло със здравето на хората", заяви Йън Хюит, президент на "Ал Ингланд Клъб", който организира турнира. "Провеждането на турнира е било прекъсвано само по време на двете световни войни, но след като обсъдихме всички сценарии, вярваме, че това е правилното решение като мярка във време на световна криза", допълни той.


Откритото първенство на Великобритания е най-старият от четирите турнира по тенис от Големия шлем, като стартира през 1877 година и досега в историята не се е провеждал само в периодите на Първата и на Втората световна война - 1914-1918 и 1940-1945 година. От Борда съобщиха, че следващото 134-о издание на състезанието е насрочено от 28 юни до 11 юли 2021 година.

С това решение официално е отменена голяма част от сезона на трева. От "Ол Ингланд Клъб" потвърдиха, че турнирите в Куинс, Нотингам и Ийстбърн няма да се състоят.

"Ролан Гарос" бе първият турнир от Големия шлем, който пострада от кризата. Французите взеха решение да преместят състезанието за септември, което остави малко пространство за организаторите на "Уимбълдън".
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички