Гледай на живо

ЕВРО 2024: Швейцария 1:0 Германия

УЕФА настоява всяко първенство да се доиграе

УЕФА отново отложи баража на България с Унгария
УЕФА отново отложи баража на България с Унгария

Шефовете на УЕФА се събират днес посредством видеоконференция, за да обсъдят големите въпроси пред европейския футбол - кога и как да завършат домашните шампионати и клубните турнири. "Абсолютен приоритет е всяко първенство да се доиграе". Около тази идея са обединени футболните ръководители, твърди Marca от свои източници.

Сезонът да се доиграе през лятото също е вариант, въпреки че по предварителна програма тогава трябва да започнат първите квалификационни кръгове в Шампионската лига и Лига Европа. УЕФА настоява също започнатите международни турнири да бъдат завършени по план, макар и с други дати.

Търсят се решения всичко да бъде максимално справедливо въпреки появилите се трудности, включително и утежняващи обстоятелства като затварянето на държавните граници. Президентът на централата Александър Чеферин е наясно, че голямото решение трябва да дойде от УЕФА и всички федерации чакат указания от Нион.

От УЕФА искат да удължат календара на този сезон и новата кампания да започне абсолютно начисто, дори и със закъснение. Предстои да разберем дали ще има конкретни дати, обявени от международния орган.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички