Гледай на живо

Тодор Скримов в Block Out: Усетих, че е дошло времето да се завърна в България

Премиерът на Словения: Заради алчността на Чеферин и УЕФА умряха десетки хиляди

Премиерът на Словения: Заради алчността на Чеферин и УЕФА умряха десетки хиляди

Премиерът на Словения Янез Янша се изказа изключително критично по адрес на своя сънародник Александър Чеферин, който е настоящият президент на УЕФА. Според политика европейската централа носи голяма вина за избухването на пандемията от COVID-19 в Европа заради това, че позволи провеждането на мачовете между Аталанта и Валенсия, както и на други срещи от Шампионската лига и Лига Европа в този период. Янша нарече тези действия "безотговорни" и "престъпни". 

"Чеферин позволи да се играят мачовете между Аталанта и Валенсия, както и други срещи в Европа през същите седмици. Не искаха да ги отменят, тъй като са алчни за пари. Вижте какво последва в Италия и Испания. COVID-19 се разпространи в двете държави заради тези мачове, а след това се пренесе и в останалата част на континента", обяви Янша.

"Ние словенците не сме имунизирани срещу тази болест. Това беше безотговорно и престъпно поведение от страна на Александър Чеферин и УЕФА. Интересуват се повече от парите, отколкото от здравето на хората. Докато европейската футболна централа е под неговото ръководство, той носи отговорност за нейните решения. Чеферин е престъпник. Световната здравна организация вече беше обявила пандемия преди изиграването на въпросните мачове. В резултат на неговото решение умряха десетки хиляди и още много ще починат от тази зараза", добави Янша. 
 

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички