УЕФА опроверга собствения си президент за ШЛ и ЛЕ

УЕФА опроверга собствения си президент за ШЛ и ЛЕ
Европейската футболна централа УЕФА опроверга изявлението на президента на организацията Александър Чеферин, че Шампионската лига трябва да завърши не по-късно от 3 август, съобщават от пресслужбата на УЕФА. 
На 1 април УЕФА обяви, че подновяването на европейските клубни турнири е отложено за неопределен период поради пандемията на коронавирус. Шампионската лига и Лига Европа бяха спрени на осмифинален етап. 
Чеферин обяви кога и в какъв формат да очакваме завръщането на евротурнирите
Чеферин обяви кога и в какъв формат да очакваме завръщането на евротурнирите
Вчера Чеферин в интервю за германския телевизионен канал ZDF изрази мнение, че финала на Шампионската лига трябва да се проведе не по-късно от 3 август.
"Това не е така. Президентът даде ясно да се разбере, че не може да се определят точни дати за край на сезона", се казва в изявлението.
"УЕФА анализира всички възможности за завършване на националните и европейските турнири съвместно с Асоциацията на европейските клубове и европейските лиги в рамките на работната група, свикана на 17 март. Основната цел за всички членове на работната група е запазване здравето на гражданите. Въз основа на това е необходимо да се намери решение за завършване на всички турнири. Ние проучваме различни варианти за мачове през юли и август, в зависимост от разрешенията на съответните правителства", се казва още в изявлението на УЕФА.
Поради пандемията на коронавирус всички европейски футболни първенства, с изключение на това на Беларус, бяха прекъснати.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички