Валентино Роси отложи решението относно прекратяването на кариерата си

Валентино Роси отложи решението относно прекратяването на кариерата си

Седемкратният световен шампион по мотоциклетизъм Валентино Роси заяви, че за сега отлага решението относно прекратяването на кариерата си. Пилотът на Yamaha призна, че е променил мнението си заради пандемията от коронавирус. На скоро легендарният италианец обмисляше да се оттегли от спорта след края на сезон 2020. 

"Трудно беше да не замина за първия старт за сезона. Преди самото пътуване за Катар бяхме уведомени, че състезанието няма да се състои. Всичко се обърка. Сега трябва да разберем кога ще бъде възможно да се върнем на пистата. Изглежда, че дълго време, вероятно до юни, ще бъде трудно да се организират събития с участието на голям брой хора. Това беше в основата и на отлагането на Европейското първенство по футбол", коментира Роси пред "Скай Италия". 

"Надявах се да реша проблема относно бъдещето си след първата част на сезона, но сега всичко се промени. Мисля да участвам в няколко състезания, за да се опитам да разбера доколко съм конкурентен, след което ще взема решение", добави италианската легенда. 

Роси се състезава в MotoGP от 2000 година. Италианецът е седемкратен световен шампион, което е втори най-добър показател в историята на мотоциклетния спорт.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти