Гравина: Не изключвам двусезонен шампионат в Серия "А"

Гравина: Не изключвам двусезонен шампионат в Серия "А"

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина отново обсъди възможните варианти за край на сезона в Серия "А", като този път спомена и за една нова опция - доиграване на мачовете в следващата кампания.

Шефът на футбола в Италия: Искаме УЕФА да отложи Евро 2020
Шефът на футбола в Италия: Искаме УЕФА да отложи Евро 2020

"Плаваме сред абсолютна мъгла. Убеден съм, че 3 април е дата, която може би е твърде близка за подновяване на всички дейности, не само спортни, но и икономически. Ето защо започнах да говоря за възможно рестартиране на сезона в началото на май, но дори този вариант в момента е изцяло теоретичен. Трябва да се опитаме да планираме с най-оптимистичната идея, която е да приключим първенството. Сред различните хипотези са неприсъждане на титлата, придържане към сегашното класиране или използване на плейофи и плейаути. Ако не е възможно завършването на шампионата, ще вземем други решения. Не изключвам и опцията настоящото първенство да бъде разпределено в два различни сезона. Знам, че днес има голямо любопитство, но никой в момента не е в състояние да каже какво ще бъде бъдещето ни утре.

Отлагането на Европейското първенство е идеята, която следваме.  Утре ще поискаме отговорност от УЕФА, както и принос от всички федерации към път, който цели да защити здравето на спортистите и това на всички фенове и хора по света, защото това е проблем, който не засяга само Италия. Евро 2020 през ноември и декември? Няма хипотези в това отношение. Това са все идеи и размисли, които изискват момент на внимание. Утре ще се видим, ще се свържем един с друг и се надявам да измислим най-отговорното решение дори и ако днес не изглежда, че има идеално решение", коментира Гравина пред Radio 1 Rai.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти