Гледай на живо

Петър Андреев за амбициите на Локомотив (Пд) с новия треньор Любо Пенев

По-голяма част от спортистите в САЩ искат отлагане на Токио 2020

По-голяма част от спортистите в САЩ искат отлагане на Токио 2020

По-голямата част от олимпийските и параолимпийските спортисти от САЩ желаят отлагане на Игрите в Токио през 2020 година, показва проучване на олимпийския комитет в страната от Северна Америка.

От общо 1780 спортисти, които са взели участие в допитването, 68 процента не смятат, че олимпиадата може да се проведе нормално през юли 2020 година, а причина за това е нарушената им подготовка заради пандемията от коронавирус.

Близо 65 процента от анкетираните заявиха, че тренировките им са били непълноценни, докато 25 процента сигнализират, че не могат изобщо да провеждат своите занимания.

"Повече от ясно е, че условията за отлагане се увеличават. Призоваваме Международния олимпийски комитет да вземе необходимите мерки и да пристъпи към сигурното провеждане на Игрите при честни условия за всички спортисти", заявиха от Олимпийския комитет в САЩ.

По-късно днес се очаква телефонен разговор между японския премиер Шиндзо Абе и президента на МОК Томас Бах, на който те ще обсъдят съдбата на олимпиадата с оглед на ситуацията с разпространението на COVID-19.

Следвай ни:

Още от Париж 2024

Виж всички