В Англия се надяват да завършат футболния сезон до края на юни

В Англия се надяват да завършат футболния сезон до края на юни

Изпълнителният директор на Саутхамптън Мартин Семънс заяви, че се надява първенството във Висшата лига да завърши до края на юни, но призна, че никой не може да бъде сигурен, дали футболният сезон в Англия въобще ще бъде подновен.

Спортът в страната в момента е спрян до 30 април заради пандемията от коронавирус. Големият проблем пред клубовете е, че част от футболистите имат договори до 30 юни, а спекулациите са, че кампания 2019/2020 няма да може да приключи до тази дата.

"Надяваме се сезонът да завърши до края на юни, защото това би било най-добре за всички. Когато тази дата мине, може да се получат сериозни законови затруднения и предизвикателства, пред които трябва да се изправим. Ако се наложи да играем до 15 юли например, ще трябва да продължим договорите на някои играчи с две седмици, да отделим още средства за това.

От друга страна ще бъде и трудно да убедим футболистите да останат по-дълго с оглед на ситуацията, тъй като те са наясно, че ще трябва да си търсят други клубове, а времето за това ще стане по-малко. Да не говорим за ефекта върху летния трансферен прозорец като цяло и върху бюджетите за селекция на отборите", коментира Семънс.

Футболът в Англия спря в средата на март, а през тази седмица премиерът Борис Джонсън заяви, че бъдат нужни около 12 седмици за спряването с пандемията от COVID-19, въпреки че гаранции няма.

"Когато дойде подходящият момент и никой не е застрашен, правителството иска по най-бързия начин да подновим сезона, защото футболът е забавление и е знак, че страната се завръща към нормалността. Ако хората трябва да останат още месец в дома си, а мачове от Висшата лига вървят по телезивията всеки ден, това може да бъде само за добро. И не защото това е по-важно от здравето, а защото можем да допринесем за по-добрия дух на нацията и да помогнем на страната да превъзмогне този тежък момент", каза още Семънс.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти