Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Дупница пребори Русия и Италия за домакинството на КЕШ

Дупница пребори Русия и Италия за домакинството на КЕШ

България беше официално избрана за домакин на турнира за Европейската купа на шампионите по софтбол от втора група. На заседаниеto на европейската федерация (WBSC-Европа) във Вилнюс (Лит) Дупница получи подкрепата на членовете на комисията в конкуренцията на Москва (Рус) и Ла Лоджиа (Ит).

Така българският шампион Дупница Ейнджълс, който е абсолютен хегемон не само у нас, но и на Балканите, ще може да разчита на подкрепата на феновете в мачовете си в Европа.

"Преди малко приключи заседанието. Дупница бе единодушно избран за домакин. Още със завръщането си в България започваме работа по организацията. Много сериозно е това доверие, което получихме, и ще направим всичко възможно, за да бъдем на ниво и като организация, и като представяне", коментира треньорът на "ангелите" Николай Пилев, който е във Вилнюс.

В Дупница от 17 до 22 август ще играят шампионките на Германия (Фрайзинг Гризлис), Дания (Хьорсхолм Хърикейнс), Хърватия (Принц Загреб), Израел (Тъндърбърдс), Полша (Гепарди Жори), Австрия (Виена Уондърърс) и Украйна (Уестърн Файър). Победителят ще играе следващата година в турнира за Премиър къп, където е елитът на този спорт в Европа, а повечето отбори са професионални.

ZaDupnitsa.com

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти