Треньорите братя Индзаги влязоха в историята на италианския футбол

Треньорите братя Индзаги влязоха в историята на италианския футбол

С победата с 2:0 над Болоня воденият от Симоне Индзаги Лацио се изкачи на първото място в Серия “А”. Междувременно, Беневенто е лидер в Серия “Б” под ръководството на Филипо Индзаги. Така това е първият случай в историята на италианския футбол, в който двама членове на едно и също семейство са на върха в първите две местни дивизии.

Вчера Лацио зае първата позиция в Калчото през февруари от 1999 година насам, когато начело на отбора беше Свен-Горан Ериксон. Има обаче една подробност - мачът на втория Ювентус, който е с две точки по-малко, срещу Интер беше отложен за 13 май и така римляните имат един в повече. Беневенто пък е убедителен водач в Серия “Б” след първите 26 кръга, като авансът пред втория Фрозиноне е цели 17 точки.

Братята Индзаги никога не са играли в един и същи клуб, но имат 11 минути заедно на терена в един двубой на Италия. Става въпрос за контролата срещу Англия през ноември 2000 година, когато Симоне замени Марко Делвекио в 61-ата минута, а в 72-ата титулярът Филипо отстъпи мястото си на Алесандро Дел Пиеро.

Още от Футбол свят

Виж всички