От Интер отказали да играят пред фенове в понеделник

От Интер отказали да играят пред фенове в понеделник

От Интер не са приели предложението мачът с Ювентус да се изиграе пред фенове в понеделник вместо той да бъде отложен за 13 май. Това разкри президентът на Серия “А” Паоло Дал Пино.

“В понеделник генералният мениджър Де Сиерво и аз предложихме на Интер да преместим срещата с Ювентус за понеделник вечер, за да може тя да се проведе пред фенове. От Интер категорично отказаха да излязат на терена. Така че те сами трябва да понесат отговорността за своите решения и да не говорят за неспортменски ситуации или изопачен шампионат. Бепе Марота представлява нуждите на Интер, докато аз трябва да защитавам интересите на цялата Серия “А”, което за съжаление означава всекидневни конфликти на интереси на всеки отделен клуб.

Работата ми е да промотирам италианския футбол и неговия имидж по света, така че да проведем мачове на празни стадиони щеше да е ужасна реклама за страната. Решението беше мое, но засегнатите клубове бяха уведомени по телефона, така че знаем, че всички те имаха позиции, които бяха трудни за съгласуване. Действаме с чувство за отговорност и с цел да предпазим правото на всички да посещават мачовете, включително и нуждата на телевизиите да излъчват кадри с пълни трибуни. Призовавам всички да мислят за Серия “А”, а не за отделни клубове. Искам да изтъкна, че във Висшата лига, например, редовно има отбори, чиито мачове са отлагани със седмици заради тамошните турнири за купите. Затова да не правим от мухата слон”, коментира Дал Пино пред “Гадзета дело спорт”.

Още от Футбол свят

Виж всички