Защо навигаторът на Нювил ще си купува Порше

Навигаторът на Тиери Нювил Мартин Видаге се опита вчера да мотивира допълнително пилота на Хюндай в две от решаващите отсечки на рали „Хърватия”, 4-и кръг от Световния рали шампионат.

И Мартин намери много убедителен начин да го направи, като става въпрос за етапа „Печурково Бърдо – Мрежнички Новаки”, който се кара два пъти и е дълъг 9,11 километра. Сутринта това беше последната отсечка преди обедната сервизна зона, а след обед – последният етап за деня, след който се разпределят точките в ралито.

Нювил завърши първи в събота вечер в Хърватия, Грязин води в WRC2

Видаге е казал на Нювил, че ако спечели и двете минавания на техничния етап, то той ще си купи ново Порше 911, тъй като му е харесало съвпадението с дължината на етапа. И Нювил разбира се беше най-бърз и при двете минавания – взе първото с 2,9 секунди аванс пред Себастиен Ожие, а във второто беше само с половин секунда по-бърз от 8-кратния световен шампион.

Нювил се опитва да се откъсне пред Еванс

„След като Мартин ми каза какво е намислил, аз направих всичко възможно, за да изпълня желанието му – обясни Нювил. – Второто минаване беше по-оспорвано, но и ние бяхме малко по-внимателно. Сега съм готов да го откарам до дилърство на Порше по него избор, за да си купи ново 911, като ще се бръкне сериозно и съм сигурен, че няма да ми даде да го карам.”

Вчера Нювил и Видаге записаха втора победа в WRC този сезон, на за да са сигурни за 18-те точки за успеха в събота вечер, то те трябва да завършат и „Супер Неделята”, в която има отделно класиране за първите седем в общото подреждане.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти