Основна фигура на Грузия поднови тренировки преди мача с България

Една от младите звезди на националния отбор на Грузия по баскетбол - Гога Битадзе, поднови тренировки преди днешния сблъсък с България от груповата фаза на ЕвроБаскет 2022. Центърът се завърна на паркета за снощното занимание на “кръстоносците” в зала “Тбилиси Арена”.

Баскетболистът на Индиана Пейсърс получи травма в глезена по време на мача срещу Белгия преди няколко дни, като впоследствие игра шест минути в следващия двубой на своя тим срещу Испания, но пропусна последната среща на Грузия срещу Турция. 

България излиза за първа победа на ЕвроБаскет 2022 срещу нахъсаните домакини

213-сантиметровият състезател успя да вземе пълноценно участие единствено в двубоя срещу белгийците, в който остана на борба от дабъл-дабъл, след като завърши с 14 точки и 9 овладени топки с коефициент на полезно действие от 20. Двубоят между Грузия и България започва днес от 20:00 часа българско време.

Междувременно Битадзе бе замесен в скандалните сцени в коридорите на залата с гарда на Фуркан Коркмаз, тъй като според турския лагер той, Торнике Шенгелия и Дуда Санадзе са преследвали и нанесли удари по Фуркан Коркмаз и неговия физиотерапевт по време на мача между Грузия и Турция преди два дни.

Двубоят между Грузия и България започва днес от 20:00 часа българско време.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти