Отборът на кръга в efbet Лига

Измина първият кръг от efbet Лига, след който Sportal.bg определи символичен отбор, съставен от футболистите, които се проявиха най-много с изявите си.

На вратата застава Иван Дюлгеров от Черно море, който записа "суха мрежа" на стадион "Локомотив" в столицата и показа добро взаимодействие с бранителите пред него. Десен бек в символичния тим е Виктор Попов от "моряците", който донесе победата на хората на Илиан Илиев в "Надежда". 

В средата на защитата поставяме двама опитни футболисти - Емил Виячки от Славия и Димитър Пиргов от Берое, като двамата са с много добри статистически показатели и допринесоха за победите на отборите си. Отляво е героят на Хебър (Пазарджик) от "Коматево" Цветелин Тонев. 

В халфовата линия място намира бразилецът Алекс Сантана, който се отчете с гол и асистенция при успешния старт на Лудогорец в първенството - категоричното 3:0 над Септември (София). Карлос Охене също се нарежда в средното звено. Новото попълнение на ЦСКА 1948 навъртя сериозен километраж и свърши много работа в полузащитата на "червените" при победата над Левски с 1:0 в Бистрица

Националът Радослав Кирилов, около когото се завъртяха трансферни слухове, също се стара много и тормозеше непрекъснато отбраната на Спартак (Варна) на "Коритото". Капитанът на Славия е третият човек в средната зона.

Напред изборът изглежда повече от категоричен. Нападателят на ЦСКА - София Маурисио Гарсес изригна с хеттрик в мрежата на Арда (Кърджали), зарадва зрителите на стадион "Българска армия" и поведе колоната при голмайсторите в шампионата. 

Звездата на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен също стартира ударно сезона - гол, асистенция и няколко технични изпълнения срещу Пирин (Благоевград) на "Лаута". 

Място по другото крило печели Георги Русев от ЦСКА 1948, който се раздаде максимално за тима на Любослав Пенев и донесе хладнокръвно дългочаканата от "червените" победа над Левски.

Идеален отбор на I кръг: Иван Дюлгеров (Черно море)Виктор Попов (Черно море) Емил Виячки (Славия)Димитър Пиргов (Берое)Цветелин Тонев (Хебър)Алекс Сантана (Лудогорец)Карлос Охене (ЦСКА 1948)Радослав Кирилов (Славия)Бирсент Карагарен (Локомотив Пловдив)Маурисио Гарсес (ЦСКА - София)Георги Русев (ЦСКА 1948)

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти