Николай Желязков: Не сме обречени срещу СКРА Белхатов

Треньорът на Нефтохимик 2010 (Бургас) Николай Желязков заяви преди предстоящия двубой със СКРА (Белхатув), в мач-реванш от втория по сила европейски турнир - за Купата на CEV, че отборът му има огромно желание да покаже качествен волейбол. Срещата е тази вечер от 19:00 часа българско време в зала "Енергия" в Белхатув.

В първия сблъсък в бургаската зала "Младост" полският тим измъкна драматична победа с 3:2 гейма.

"Имаме проблеми с двама основни играчи. Александър Туш и Ники Николов няма да вземат участие в мача. Вторият разпределител Любчо Телкийски е готов да замести Туш и се надявам да се справи. Предстои ни тежка среща срещу силен съперник, който ще бъде с още по-силен състав от този, с който дойде в Бургас.

Нефтохимик замина за Белхатов без двама основни играчи

Ясно е, че поляците са фаворити, но ние имаме огромно желание да покажем качествен волейбол и ще  дадем най-доброто от себе си. При тях може да има повече умора, отколкото подценяване. Имат много силно първенство и за мен е важно да извлечем позитиви. В никакъв случай не тръгваме като обречени.

След първия мач видях в момчетата повече съжаление, отколкото задоволство от добрата игра. Ако не бяхме направили толкова непредизвикани грешки на начален удар, можеше повече да затрудним съперника.

В тези мачове има особен заряд, който няма как да се получи на тренировка и дори във вътрешния шампионат. Всеки млад играч трябва да се научи как да се справя с напрежението. Нашата подготовка не е насочена само към този мач, тъй като след това ни предстоят и други важни двубои в турнира за Купа България", заяви Желязков.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти