Механик от MotoGP бе уволнен заради фалшифициране на резултати от PCR тестове

От екипа на Esponsorama Ducati обявиха, че са се разделили с един от своите механици, след като стана ясно, че той е фалшифицирал резултатите от PCR тестовете си, за да бъде допуснат до падока на шампионата.

Първоначално механикът бе с отнети привилегии до края на годината от страна на организаторите на шампионата – Dorna Sports. В последствие обаче от отборът му разпространиха съобщение, че са прекратили своите взаимоотношения с провинилия се, заради сериозността на неговата постъпка.

„Ние сме задължени да вземем дисциплинарни мерки и да прекратим взаимоотношенията си с члена на нашия отбор, който благодарение на страхотната работа на MotoGP и Dorna бе хванат да фалшифицира резултатите от своя PCR тест, за да бъде допуснат до падока на „Мизано“ за следващото състезание“, казаха от екипа.

Според COVID-19 протоколите на MotoGP всеки, който работи в шампионата е длъжен да предостави негативен PCR тест преди да бъде допуснат до падока за всяка състезание, независимо от неговия ваксинационен статут.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти