Нова ММА лига ще дели 50/50 със своите бойци

Съвсем скоро UFC ще имат сериозна конкуренция в ММА. Ариел Хелуани споделя, че група влиятелни личности от индустрията ще създадат нова ММА организация през 2023 година. Новата организция ще бъде структурирана по модел на NBA/NHL/NFL, а не като типична ММА лига.

Тази нова лига ще включва и асоциация, която ще прилага колективен трудов договор с 50/50 дял от приходите. Ще има още здравно осигуряване, застраховка за прекратяване на кариерата и пенсионен план.

Детайлите със сигурност са примамливи за бойците, тъй като системата за споделяне на приходите в UFC е далеч от това, което Хелуани предлага. Тъй като повечето големи спортни организации предлагат на спортистите си до 50% от общия дял на приходите, приблизителните 16-18% на UFC се разглеждат като просто неадекватни.

В последните години много ММА бойци са недоволни от заплащането, което получават в UFC. Ако такава организация бъде създадена, то тогава със сигурност много бойци ще искат да се присъединят към нея, за да получават повече пари.

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти