Лука Дончич блести при завръщането си за Словения, Хезоня му отговори подобаващо

Голямата звезда на словенския баскетбол Лука Дончич се завърна с гръм и трясък в националния отбор на родината си. 22-годишният плеймейкър на Далас Маверикс сложи ефектен край на четиригодишното си отсъствие от състава, след като изведе словенците до победа с 97:88 над Хърватия в контрола преди началото на олимпийските квалификационни турнири в края на месеца.

Дончич блестеше на паркета в “Арена Стожице” в Любляна, като записа 10 точки, 7 борби и 17 асистенции. От съотборниците му най-резултатен бе Клемен Препелич с 31 точки, докато натурализираният американец Майк Тоби завърши с 26 точки и 11 борби. Яка Блажич добави 12 точки и 6 овладени топки за селекцията на Александър Секулич.

Хърватите също отбелязаха дългоочакваното завръщане на звездата на Панатинайкос Марио Хезоня. Крилото “изригна” с “дабъл-дабъл” от 37 точки и 10 борби във втория подготвителен мач на “шахматистите”. Роко Укич вкара още 23 точки за Хърватия, докато Миро Билан се разписа с 10 точки.

Словения започва участието си на квалификациите за Токио на 29 юни в Каунас, където ще се изправи срещу отборите на Полша и Ангола в група “Б”. В другия поток са Литва, Венецуела и Южна Корея. Хърватия пък получи домакинство и ще организира турнира в Сплит. Там селекцията на Велко Мършич излиза срещу Тунис и Бразилия в група “Б”, докато в другата група са Германия, Русия и Мексико.Снимка: alesfevzer.com

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти