Пламен Константинов остана без багаж в Япония

Само един от националите остана без багаж след двудневното пътуване до Япония. Там на 18 ноември започва Световната купа. Куфарът на капитана Пламен Константинов така и не пристигна на летището в Токио. Домакините обаче обещаха, че той ще бъде доставен днес в базата на отбора в Матсумото. Всички останали получиха саковете си. За да избегнат повече неприятни изненади още при заминаването играчите сложиха официалните екипи в ранички на борда на самолета.13-те волейболисти и треньорският щаб се добраха до малкото градче след тежък полет от Париж. Те потеглиха от френската столица в четвъртък по обяд. Въпреки умората непосредствено след настаняването тимът направи тонизираща тренировка. Заниманието продължи два часа. “Момчетата са като пребити. Пристигнахме в 13:00 ч. местно време и в 16:00 ч. вече бяхме в залата”, разказа треньорът Мартин Стоев. Той е изключително доволен от условията в Матсумото.  

В Париж към групата се присъедини и статистикът Карло Гонела от италианския Корилияно. Така българите вече са в пълен състав, след като от София тръгна и другият скаут – Фабио Строти.  

Все още в хотела в Матсумото не е пристигнал никой от останалите пет отбора, съперници в първата фаза. Във втория по-големина град в префектура Нагано нашите се изправят срещу Испания, Египет и Пуерто Рико. Останалите два в потока са САЩ и Бразилия. Нашите ще напуснат базата единствено за двете контроли, които ще изиграят на японска земя. Съперник на тима ни във вторник и сряда следващата седмица ще бъде местният Торе Ероуз. В клуба преди година се състезаваше диагонала Владимир Николов.

Светла ДИМИТРОВА, „Тема Спорт”

ФОТОГАЛЕРИЯ от заминаването на волейболистите може да видите ТУК!!! 

 

 

СНИМКИ: ГЕОРГИ КАЗАКОВ, SPORTAL.BG 

 

 

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти