"Студентите" запазват състава си и след мачовете с Динамо

На днешната пресконференция в Пресклуб "България", на която отборът на Лукойл Академик бе награден за №1 за месец февруари, бе широко засегната темата за бъдещето на клуба след участието му в турнира за Купа УЛЕБ. Според спортния директор Сашо Везенков, който нееднократно през сезона е заявявал, че това е най-добрата селекция на клуба от няколко години насам, най-големият проблем през тази година е била мотивацията на играчите, които са редували мачове срещу слаби противници в българското първенство и двубои с класни съперници в европейските клубни турнири.

Също така той допълни, че би бил щастлив, ако някой от грандовете в Европа предложи оферта на някой от състезателите на Лукойл, но за момента няма такива изгледи.

"Нямаме никакво намерение да разпродаваме отбора след мачоветe с Динамо. Тимът остава със същия състав до края на сезона. Имаме контракти с част от състезателите и за следващия шампионат. Ако има добри оферти от чужбина сме склонни да се разделим с някои от тях. Би било радостно за нас, ако действително някой от грандовете се заинтересува от играч от настоящия отбор на Лукойл", заяви Везенков. 

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти