Левски сгази Лукойл Академик насред Правец (видео)

Отборът на Левски спечели дербито от VIII кръг на НБЛ срещу Лукойл Академик по изключително категоричен начин, надделявайки с 92:72. Зрителите в Спортния комплекс в Правец бяха свидетели на доста атрактивен двубой, в който "сините" надиграха тотално своя съперник в двете фази и напълно заслужено триумфираха. Загуба с подобна разлика насред Правец е първа в историята на шампионите, откакто тима се нарича Лукойл Академик.

С този успех Левски се изравни на върха заедно с отбора на  Георги Младенов със 7 победи и 1 поражение. "Сините" имат само една загуаб и то от Лукойл в първия кръг на НБЛ на 17 октомври в зала "Универсиада" с 83:95.

Най-резултатен за победителите беше Арън Харпър с 23 точки и 8 борби, Боби Фрейзър добави 15 точки, Доналд Коул се отличи с 14 и 8 борби, а Стефан Георгиев заърши с 12 точки и 8 борби за успеха на Левски.

Айзък Уелс наниза 18 точки, Уокър Ръсел завърши с 14, а Ърнест Браун и Веселин Веселинов приключиха с по 11 при тежкото поражение на Лукойл Академик.

Двубоят започна по-добре за Левски, като за първите две минути отборът на Костантин Папазов дръпна с 8:4, но две бързи топки на Айзък Уелс изведоха домакините от Лукойл Академик за 10:8.

"Сините" започнаха с много силна игра в защита, като затрудняваха максимално "студентите". Това принуждаваше тимът на Георги Младенов да търси точки чрез стрелба от далечно разстояние и все по-рядко в подкошието чрез Ърнест Браун, който през първата четвърт бе напълно обезличен от отбраната на гостите. Последните пет минути на първата четвърт преминаха при честа смяна на водачеството, но в крайна сметка с тройка на Асен Великов със сирената Левски постигна минимален аванс от 23:22.

Втората четвърт ще се запомни с пълна доминация на "сините", които първоначално постигнаха аванс от седем точки за 40:33 четири минути преди края на полувремето. Съставът на Лукойл Академик продължи да няма верни решения в нападение, което даде възможност на Левски да развие своите контраатаки , а и освен това да регистрира по-висок процент на успеваемост от трите точки, от където се разписаха най-вече Аарън Харпър и Златин Георгиев. Единственият светъл лъч в играта на студентите бе включването на мощното крило Веселин Веселинов, който за три минути и половина наниза девет точки и бе с основен принос за намаляване разликата до три точки за 37:40 в полза на Левски три минути преди края. От там насетне обаче "сините "направиха серия от 11:4 10 сек преди края, а крайния резултат оформи плеймейкарът на Лук Уокър Ръсел за 51:43 след 20 минути игра.

Второто полувреме започна по-добре за Лукойл Академик, като домакините успяха да стопят актива в първата половина на двубоя. Студентите заздравиха сериозно играта в зашита и след кош на Христо Николов 4,51 сек изравниха до 57:57. От тук до края обаче последваха шест неуспешни атаки за Лукойл следствие, на което баскетболистите на Левски направиха 8:0 за 65:57.

Левски изигра перфектна последна част най-вече във фаза защита, като напълно обезсърчи домакините и абсолютно заслужено спечели срещата с 92:72.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ СРЕЩАТА ТУК 

снимки: Марин МАРИНОВ/Sportal.bg

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти