От Хонда твърдят: Макларън са доволни от подобрения двигателя

Според шефа на моторспорт подразделението на Хонда във Формула 1 Ясухиса Арай от технологичния им партньор Макларън са останали доволни от последната подобрена версия на толкова проблематичния V6 турбо двигател. От японския производител дадоха на британския тим по-мощна версия за Гран при на Русия и след това подобриха допълнителни детайли и за надпреварата в САЩ.

Въпреки уверенията на Ясухиса Арай реалното представяне на пистата на Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън продължава да бъде срамно за нивото на отбор като Макларън.

"Постигнахме целта си да подобрим мощността на двигателя за Сочи. В Гран при на САЩ добавихме още няколко важни компонента и така целия пакет сега работи по-добре. От Макларън останаха много доволни от промяната и продължават работата си по развитието на колата", твърди шефът на Хонда Моторспорт Ясухиса Арай.

"В оставащите четири състезания се надявам, с допълнителната работа от страна на Макларън по отношение на аеродинамиката на болида, общото представяне да се подобри драстично", завърши оптимистично японецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти