Нови успехи за търновската школа Болярчета

Великотърновската школа "Болярчета" записа отлични успехи на детския турнир "Несебър къп". Две от формациите спечелиха първо място, а друга възрастова група се поздрави с трета позиция в крайното класиране.

Първите шампиони бяха тези от набор 2006 г., основата от които даже са деца с година по-малки. Те изиграха четири силни мача - 1:1 срещу Бургаспорт, 1:0 срещу Сините камъни (Сливен) и 9:0 срещу Металик (Сопот) в групата, а на финала беше постигната победа с 1:0 над съгражданите от Етър с гол в последната минута, дело на Георги Здравков.

Болярчетата, родени 2007 г., завършиха трети. В групата си те се справиха със Сините камъни (2:0) и София Спорт (3:0), а загубиха с 1:3 от Звездичка (Бургас). В малкия финал Болярчета надвиха Етър и взеха бронза.

"В двете възрасти имаше 4-5 деца, които играеха по два мача на ден и им се събраха доста срещи, но въпреки това бяха на ниво. Искам да отлича всички деца", сподели треньорът на двете възрасти Николай Колев. Той добави, че всички деца са мъже с главно "М" и не на последно място - най-железният защитник е дамата Анастасия Трифонова.

При набор 2008 г. отборите бяха седем, като те спореха само в група, без да има преки елиминации. Там първият отбор на Болярчета стана безапелационно шампион с 6 победи от 6 мача. В първата среща бяха победени Болярчета 2 с 3:2, а след това и Иличевец (Украйна) с 3:0, Етър с 2:1 (трета победа над Етър във всички възрасти), Несебър с 2:0, София спорт със 7:0 и Звездичка с 1:0.

"Доволен съм много от играта на децата. Те изиграха мачовете си мъжки и подходиха много сериозно, като закономерно спечелиха всички от тях", сподели наставникът Цветелин Георгиев.

Най-малките - Болярчета 2, родени 2009/10, изненадаха всички и взеха 7 точки от мачовете с батковците от набор 2008 - 4:0 срещу Иличевец, 2:0 срещу Несебър 2:0 и 1:1 със София спорт, като дори имат и голмайстор в лицето на родения през 2009 г. Борислав Стоянов с 8 гола. "Щастлив съм от показаното старание на моите бебета. Те играха наравно с две глави по-големите от тях съперници. Те израстват с всяка една тренировка и съм горд от това. Благодаря за доверието на техните родители", заяви треньорът им Десислав Божков.

"Доволни сме от всички деца. За пореден път доказахме, че сме най-добрата школа във Велико Търново и работим в правилна посока за развитието на децата. Благодарим и на тях за старанието в тренировките и мачовете. Благодарим за доверието на родителите и за помощта на спонсорите, които винаги са зад нас. Знайте, че вашите деца са наши и ще продължаваме да правим всичко за тях", добавиха от ръководството на Болярчета.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти