Треньорът на Перу има оферта от Аржентина, но разкритикува Меси

Селекционерът на Перу Рикардо Гарека може да застане начело на Аржентина, съобщи TNT Sports. Специалистът изведе "инките" до финала в Копа Америка срещу Бразилия, но отборът му загуби с 1:3. "Гаучосите" пък отпаднаха на полуфиналите и временният наставник на тима Лионел Скалони няма да продължи работата си.

"Обичам страната си, но имам договор до 2021 година, а аз изпълнявам ангажиментите си. Ако се класираме за Мондиал 2022, контрактът ми ще бъде удължен", заяви Гарека, който е аржентинец.

Той коментира и тежките думи на Лионел Меси по адрес на КОНМЕБОЛ и организацията на Копа Америка. Звездата на "албиселесте" каза, че турнирът е бил опорочен от корупция, но Гарека не е съгласен.

"Меси е авторитет и мнението му тежи. Това обаче не означава, че аз го споделям. Уважвам Лео и като футболист, и като личност, но когато говориш за корупция, трябва да имаш неоспорими доказателства. Разбира се, че футболът в Южна Америка има какво да научи от европейския, но и обратното е вярно. Не ми се иска да казваме, че ние, южноамериканците, непременно сме корумпирани", посочи Гарека.

Още от Футбол свят

Виж всички