Родният отбор на Мариани иска да го върне в Швейцария

Халфът на Левски Давиде Мариани е следен от скаутите на родния си ФК Цюрих. В момента този тим е на 4-о място в швейцарския елит. През сезона съставът направи добри мачове в Лига Европа. Цюрих бе в група с Лудогорец и заедно с Байер (Леверкузен) успя да излезе от нея. Швейцарците достигнаха до 1/16-финалите на надпреварата, но там бяха елиминирани от италианския Наполи - загуби с 1:3 у дома и 0:2 в Неапол.Мариани пристигна на "Герена" през лятото. 27-гоишният офанзивен халф дойде като свободен агент, след като договорът му с Лугано изтече. Плеймейкърът е един от най-полезните играчи на "сините" през сезон. Той е един от двамата в състава на Георги Дернеджиев, който е участвал във всичките 26 шмпионатни двубоя до момента. Другият е централният нападател Станислав Костов. 

Мариани е вторият водещ голмайстор на тима след благоевградчанина - има на сметката си 9 попадения. Освен това швейцарецът е направил и 8 асистенции. 

За Цюрих Давиде игре от 2012 до 2015 година. С родния си тим има 31 мача в швейцарската Суперлига и 1 гол.

Халфът е един от играчите, които са най-скъпо платени на "Герена". Той дойде по настояване на вече бишвия треньор Делио Роси, като слд това беше основна фигура и при Славиша Стоянович, и при Георги Деерменджиев. Той има договор с Левски до лятото на 2021 година. Ако някой иска да го привлече, ще трябва да плати трансферна сума на "сините".

"Тема Спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти