Повече пари за финансиране на спортните клубове отделя община Търговище

Община Търговище заделя от бюджета си 77000 лева за финансиране на спортните клубове през 2020 г. Сумата е със 7000 лв. повече в сравнение с предходната 2019 г. и със 17 000 лв. повече в спрямо 2018 година, съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров.

От днес започна и приемът на документи за кандидатстване. Средствата ще се разпределят между клубовете, подали заявление за финансиране, съгласно Наредбата за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове. Както досега, финансовото подпомагане ще се осъществява на база получени точки, в зависимост от спортните постижения на състезателите/отборите и вида на състезанията от Държавния или Международния спортен календар, в които са участвали.

Събралите по-голям брой точки, ще получават и по-голям финансов стимул. Срокът за кандидатстване е от днес до 17 февруари, включително. Председателите на клубовете, желаещи да получат финансиране, трябва да подадат заявление по образец в Центъра за административно обслужване на Общината. Те трябва да приложат и протоколи от състезанията, удостоверяващи класиранията на състезателите през изминалата година, график на тренировъчния процес и други. Комисия, назначена със заповед на кмета Дарин Димитров, ще обобщи резултатите и ще извърши разпределението на парите до края на март.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти