Макс: Надявам се, че в Испания ще сме по-силни

Световният шампион Макс Верстапен обеща трудни състезания за съперниците си през сезон 2024 във Формула 1 и изрази надежда, че неговият Ред Бул RB20 ще е по-силен в следващия старт - Гран При на Испания. В Канада Макс успя да спечели с изключително пилотиране и доза късмет, но RB20 определено не беше най-бързият автомобил - нито в квалификацията, нито в състезанието.

“Надявам се, че в Испания ще сме по-силни - заяви Макс. - Последните няколко състезания бяха доста трудни за нас, не само заради битките на пистата, а и заради многото проблеми, които имахме през уикендите. Така че ни трябва по-чист уикенд. Проблемът с поведението на колата при минаването през бордюрите и неравностите на пистата остава. Знаем какво трябва да се направи и можем сериозно да подобрим колата, за да се отървем от тази слабост.”

Как Ред Бул жертва Перес, за да предпази Верстапен в Канада?
Как Ред Бул жертва Перес, за да предпази Верстапен в Канада?

Уточнението “сериозно да подобрим колата” би трябвало да звучи застрашително за съперниците на Ред Бул, които тази година демонстрираха, че се справят по-добре с развитието на автомобила в рамките на сезона. Въпреки трудностите, Макс и Ред Бул имат 6 победи в първите 9 състезания тази година и едно ново откъсване на шампионите напред няма да е добра новина за Макларън, Ферари и възродения тим на Мерцедес.

В Ред Бул определиха къде Макларън и Норис загубиха състезанието в Канада
В Ред Бул определиха къде Макларън и Норис загубиха състезанието в Канада

Макс е уверен, че проблемът с минаването през бордюрите и неравностите може да бъде решен “без това да повлияе на другите аспекти от представянето на колата”, а отстраняването на проблема е важно, тъй като той е “сериозно ограничава представянето на RB20”, както потвърди Макс.

Хорнър отхвърли спекулациите за проблемите на RB20
Хорнър отхвърли спекулациите за проблемите на RB20

“Нямам търпение да стигнем до състезания, където не се налага да се атакуват много бордюрите или пък на трасето има много неравности - призна световният шампион. - Виждате, че тази година има отбори, които са по-силни от нас на определени трасета и това прави сезонът много вълнуващ.”

Мерцедес с нова версия на пода за Испания
Мерцедес с нова версия на пода за Испания
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички