Дебютант за Италия бе обиждан в социалните мрежи

След като бе обиждан на расова основа от феновете на Ливърпул при победата на своя отбор Тотнъм в Премиър лийг, Дестини Удоджи претърпя лични атаки и в Италия. Това стана на фейсбук страницата на община Ногара, където е роден футболистът, който направи дебют за “Скуадра адзура” в европейската квалификация с Малта, а игра и срещу Англия, съобщи регионалният вестник "Ил Кориере Венето".

"От Ногара в националния отбор, защото нито една мечта не е невъзможна. Комплименти, Удо!", написаха от града, който е представен за първи път в националния тим на Италия. "Не е италианец, а африканец". "След като е африканец, не може да е италианец. Това е генетика, отворете книга по медицина. Може ли да има руси пигмеи със сини очи?", "От Нигерия до Ногара е само един миг", "Националният отбор сменя лицето си", бяха част от по-умерените коментари под съобщението.

Кметът на Ногара Флавио Пазини остро се разграничи от мнението на част от феновете.   "Искам да бъда напълно ясен. Разграничаваме се от всяка реплика срещу цвета на кожата на Дестини. Удоджи е от Ногара и е недопустимо да се говори срещу момче, което е родено в моето място и осъществи мечтата си да дебютира с фланелката на Италия. Гордеем се с него", каза кметът пред изданието.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички