Жокера продължава да пише история

Центърът на Денвър Нъгетс Никола Йокич не пропусна отново да запише името си в историята на НБА, след като изведе отбора си към преднина от 2-1 победи на Финалите на НБА срещу Маями Хийт. Нъгетс спечелиха третия мач от серията със 109:94, благодарение на изумителен трипъл-дабъл от 32 точки, 21 борби и 10 асистенции от Жокера, който се превърна в първия състезател в историята на Финалите, записвал поне 30 точки, 20 борби и 10 асистенции.

Двукратният най-полезен играч в НБА обаче не беше единственият баскетболист на Денвър, който се вихреше по терена във Флорида. Страхотен мач изигра и неговият съотборник Джамал Мъри, който също се отчете с трипъл-дабъл - 34 точки, 10 борби и 10 асистенции, като по този начин двамата станаха първото дуо с 30-точкови трипъл-дабъли в един мач в цялата история на НБА, включително редовния сезон и плейофите.

"Честно казано, не се интересувам особено от това постижение. Просто се радвам, че спечелихме мача. Това беше много важна стъпка за нас, тъй като те ни отнеха домакинското предимство и сега не искахме да изпадаме в ситуация 1-2.

Йокич се превръща в седмия играч в историята на Финалите с поне два трипъл-дабъла в една серия. Преди него това сториха Уилт Чембърлейн, Лари Бърд, Меджик Джонсън, ЛеБрон Джеймс, Дреймънд Грийн и Джими Бътлър. Великият сърбин е отговорен и за три от общо петте мача с 30-20-10 в плейофите, като Карийм Абдул-Джабар и Уилт Чембърлейн са записали другите два.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти