Маса: Макс е като робот, Люис е като Шуми и Сена

Маса: Макс е като робот, Люис е като Шуми и Сена

Бившият пилот във Формула 1 Фелипе Маса прогнозира, че успехите на Макс Верстапен тепърва започват и според него настоящият световен шампион може да спечели няколко поредни световни титли.

„За мен Макс е фаворитът за титлата – обясни бразилецът. – Това, което той и Ред Бул показаха от началото на сезона е впечатляващо. Макс е световният шампион в последните 2 години и не виждам причина той да не вземе и трета поредна титла. И дори повече, Макс може да спечели четири, пет или шест поредни световни титли. Той не прави грешки, кара като робот и след двете си титли е станал още по-добър.”

Маса коментира и представянето на Люис Хамилтън и Мерцедес, като не спести похвалите си и за 7-кратния световен шампион.

Хорнър: Даваме равен шанс на Верстапен и Перес
Хорнър: Даваме равен шанс на Верстапен и Перес

„Ще е грешка да отпишем Люис от голямата битка – обясни Маса. – Заедно с Михаел Шумахер и Айртон Сена, Люис е най-добрият пилот, състезавал се във Формула 1. Той има огромен опит и страхотен усет на пистата. Люис може отново да спечели световната титла, но за това ще му трябва конкурентен автомобил, а в момента той не разполага с такъв.”

В Ред Бул няма място за Хамилтън
В Ред Бул няма място за Хамилтън

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички