В Ред Бул няма място за Хамилтън

Ръководителят на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнър бе категоричен, че в лагера на „биковете“ нямат интерес към привличането на седемкратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън в своите редици.

Както е известно британецът не е много доволен от моментаната форма на екипа на Мерцедес, с който той спечели шест от своите седем титли. Договорът на Хамилтън с „Черните стрели“ изтича в края на тази година, а ако тимът на Мерцедес не покаже прогрес в хода на сезона е напълно възможно Хамилтън да потърси алтернативно развитие на своята кариера.

Бътън: Новият договор на Хамилтън се бави заради темпото на W14
Бътън: Новият договор на Хамилтън се бави заради темпото на W14

По думите на Хорнър това няма как да се случи в Ред Бул, най-малкото защото договорите на настоящите пилоти на „биковете“ - Макс Верстапен и Серхио Перес са по-дългосрочни, отколкото е този на Хамилтън с Мерцедес. Контрактът на Верстапен е до края на 2028 година, а този на Перес изитича в края на сезон 2024.

Розберг не вярва, че Хамилтън ще напусне Мерцедес
Розберг не вярва, че Хамилтън ще напусне Мерцедес

„Това, което Люис е постигнал във Формула 1 е безспорно, но ние сме щастливи с пилотите, които имаме сега. Те имат договори не само за тази, но и за следващата година, така че нямаме къде да вместим Люис“, каза Хорнър.

„Аз съм сигурен, че те (Мерцедес) ще решат проблемите си – със сигурност ние не сме ги отписали все още. Чуваме неща за техните подобрения, а аз съм сигурен, че и Ферари не са щастливи от сегашната си позиция. Ние очакваме силите да се изравнят когато се върнем в Европа.

„Тези правила са все още сравнително млади, в едва втората си година са. Аз очаквам през този сезон да има едно изравняване на силите. Затова ние трябва да се възползваме максимално от моментната ситуaция, в която разполагаме с най-бързата кола“, коментира още Хорнър, относно развитието на сезон 2023.

Снимки: Imago

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти