Ето по колко евентуално ще плащат Ботев и Локомотив за "Колежа" и "Лаута"

Футболният Ботев Пловдив ще трябва да плаща месечен наем в размер на 5549.54 лева без ДДС за ползването на стадион „Христо Ботев“, а „Локомотив“ – 4853.99 лева без ДДС за частта от комплекс „Лаута“, което ползва.

Това предложение ще внесе за разглеждане на предстоящата сесия на Общински съвет кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

В решението е отчетено намерението на ПФК „Ботев“ за използване на упоменатия спортен обект за провеждане на официални футболни мачове. В решението са упоменати параметрите: празен терен с площ 31549.80 кв.м. и застроена площта, съставляваща Сектор А, Б, В, и Г с РЗП от 26480.30 кв. м.

Въпросният документ ще уреди взаимоотношенията между ПФК „Ботев“ и Община Пловдив до провеждане на процедура за дългосрочно ползване.

Предвид осъществяваните СМР в спортния комплекс „Лаута“ и поетапното въвеждане в експлоатация на отделните трибуни, до окончателното финализиране на строителните дейности не може да се проведе процедура по дългосрочно предоставяне на стадион „Локомотив“.

Отдаването под наем ще уреди взаимоотношенията между ПФК „Локомотив Пловдив-1926“ и Община Пловдив до провеждане на процедура за дългосрочно ползване, пише "Марица".


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички