Латвала иска още стартове за Ожие

Шефът на тима на Тойота в Световния рали шампионат Яри-Мати Латвала заяви, че няма нищо против, ако 8-кратният световен шампион Себастиен Ожие реши да увеличи състезанията, в които ще кара този сезон. За втора поредна година Ожие кара с ограничена програма, като този сезон вече има два старта и две победи.

Самият Ожие вече отхвърли възможността да кара с пълна програма през 2023, но за момента няма яснота как ще продължи програмата му след рали “Хърватия” през април, където той вече потвърди, че ще стартира.

“Себ каза, че иска да кара в около 7 ралита тази година - обясни Латвала. - Разбира се, ако иска да участва в повече, то ние ще трябва да обсъдим това много внимателно, тъй като той е много ценен за тима ни. Шампионатът се оформя като много оспорван и за нас ще е страхотно ако иска да има повече участия. Сигурен съм, че Ожие няма да иска да кара с пълна програма, но може би ще има повече ралита, в които да стартира. Но не искам да го притискам.”

Колко ботуши от рали “Мексико” има Ожие?
Колко ботуши от рали “Мексико” има Ожие?

Настоящият световен шампион Кале Рованпера, който все още няма победа този сезон, заяви, че няма нищо против съотборникът му в Тойота Ожие да направи битката за титлата още по-интересна и трудна за прогнозиране. Себ спечели в неделя за рекорден 7-и път рали “Мексико”, а през януари стартира сезона с победа в рали “Монте Карло”.

Ожие стартира в Хърватия, не казва за пълна програма
Ожие стартира в Хърватия, не казва за пълна програма
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички