Ожие стартира в Хърватия, не казва за пълна програма

Ожие стартира в Хърватия, не казва за пълна програма

8-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие потвърди, че ще стартира в следващия кръг от WRC в Хърватия, но не отговори на въпроса дали това може да доведе до завръщането му с пълна програма в Световния рали шампионат.

Ожие има два старта и две победи този сезон, като в Мексико взе максималните 30 точки, тъй като спечели и Пауър стейджа и с това оглави класирането в световния шампионат. Французинът записа рекордна 7-а победа в Мексико и така вече има един успех повече от Себастиен Льоб, който е печелил това рали шест пъти.

От миналата година Себ кара с ограничена програма в WRC, като до вчера не беше ясно кои ще са следващите му стартове, но самият той съобщи в тв интервюто след финала, че ще кара в Хърватия.

Ожие с рекордна 7-а победа в Мексико
Ожие с рекордна 7-а победа в Мексико

На пресконференцията след финала Ожие беше запитан дали тези му успехи могат да доведат до по-сериозна програма, но той предпочете да говори за победата си в пауър стейджа и очакванията му за предстоящото рали “Хърватия”, което е на асфалт.

Кошмарно начало на рали "Мексико" за М-Спорт
Кошмарно начало на рали "Мексико" за М-Спорт

Технически, Тойота има възможност да осигури автомобил на Ожие за цял сезон, тъй като неофициално беше потвърдено, че Яри-Мати Латвала и Себ са се разбрали за “около 6 ралита” и когато Себ не кара, Такамото Кацута бива заявяван за точки при конструкторите.

Естествено, този въпрос предстои да му бъде задаван още много пъти на Ожие, особено в Хърватия, така че би трябвало да има изясняване на ситуацията - ако не от него, то от шефа на Тойота Яри-Мати Латвала.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти