Колко ботуши от рали “Мексико” има Ожие?

Колко ботуши от рали “Мексико” има Ожие?

Една от интересните традиции на рали “Мексико” е, че победителите в състезанието получават по чифт ботуши, като историята стартира през 2008 година. Тогава мениджърът на рали “Мексико” Жил Спиталие е помолен от асоциацията на производителите на обувки в Леон, където е сервизната зона, да предложи на победителите по един чифт ботуши срещу техните състезателни обувки, които от подиума отиват директно в музея на асоциацията.

Разбира се, победителите се съгласяват, а Спиталие успява да убеди ФИА да промени правилата за присъствие на пилоти на подиума и така пилотите могат да излизат там с ботуши, а не със състезателните си обувки. И тази традиция се отразява добре на имижда на щата Гаунауато и като цяло, на Мексико.

Себастиен Ожие вече има 7 победи в рали “Мексико”, но на пресконференцията след финала призна, че не знае дали си пази всички ботуши, които е получил през годините на финала на ралито. Но беше сигурен, че е подарил един от тези ботуши на журналиста Колин Кларк и допълни, че обича да колекционира разни неща, така че един ден може и да устрои музей, посветен на богатата му и успешна състезателна кариера. Може би там ще разберем колко точно ботуши от успехите си в рали “Мексико” е запазил Ожие.

Ожие стартира в Хърватия, не казва за пълна програма
Ожие стартира в Хърватия, не казва за пълна програма

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти