Ботас се надява Алфа Ромео да се бори с Мерцедес в началото на сезона

Валтери Ботас сподели своето мнение, че неговият отбор на Алфа Ромео може и да се бори с бившия екип на финландеца – Мерцедес в началото на сезон 2023 във Формула 1.

Изказването на финландския състезател идва на фона на показаното от двата тима в хода на предсезонния тест в Бахрейн миналата седмица. Базираният в Хинвил екип направи много добър тест на „Сахир“, в който Гуаню Джоу записа най-доброто време в хода на втория ден. Единствената спънка за Алфа Ромео дойде в средата на третия ден, когато Ботас спря на пистата с проблем в трансмисията и загуби над два часа докато тази повреда бъде отстранена.

„Както винаги след тестовете е много трудно да се каже кой къде е. Средата на колоната е много сгъстена. Не се знае дали отборите не са открили нещо между теста и състезателния уикенд, дали ще имат нови части. Това може да промени баланса на силите.

„Ние определено ще сме в борбата. Надявам се ние да сме пред средната група, но не мога да кажа със сигурност. Има твърде много неизвестни. Ние няма да сме бързи колкото Ред Бул, Ферари или Астън Мартин в състезанията, но зад тях разликите ще са малки. Със сигурност времето от деня, в което всеки прави състезателните си симулации също е от голямо значение. Режимите на двигателите също могат да направят голяма разлика, близо секунда на обиколка. Но ако съдим по видяното на теста, ние ще сме в борбата.

„От дългите серии в теста можем да заключим, че ще сме близо до Мерцедес. Имаше моменти, в които те бяха по-бързи от нас, но имаше и такива, в които ние бяхаме пред тях. Всичко ще зависи дали те са успели да решат проблемите, които имаха. Според нас те няма да се борят за победата, но нищо не се знае“, заяви Ботас.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти