Сарджънт: Формула 1 скоро ще изпревари НАСКАР в САЩ

Сарджънт: Формула 1 скоро ще изпревари НАСКАР в САЩ

Според новия пилот в отбора на Уилямс във Формула 1 Логан Сарджънт спортът съвсем скоро ще задмина американския шампионат НАСКАР по популярност зад Океана.

Сарджънт е първият американец с титулярно място във Формула 1 от Скот Спийд, който дебютира в началото на 2006 с Торо Росо и бе освободен за сметка на Себастиан Фетел в средата на следващия сезон. През тази година Сарджънт ще има три домашни състезания, в Маями, Остин и Лас Вегас, като според 22-годишния това е доказателство за интереса към спорта в Щатите.

„Изглежда в момента Формула 1 е толкова голяма, колкото НАСКАР и Индикар, ако не и по-голяма – заяви Сарджънт по време на представянето на разцветката на Уилямс в понеделник – Трудно е да се каже без да се видят точните числа, но определено спортът е много популярен в момента.

„Да, има много верни фенове на Индикар и НАСКАР, които не харесват Формула 1, но развитието на спорта в Щатите определено в даден момент ще изпревари Индикар и НАСКАР, ако това вече не се е случило“, каза още Сарджънт.

Сарджънт: През 2021 мечтата ми за Формула 1 умря
Сарджънт: През 2021 мечтата ми за Формула 1 умря

Една от основните причини за огромната популярност на Формула 1 в Съединените щати през последните години е документалната поредица на Netflix Drive to Survive.

Верстапен: Като световен шампион трябва да участвам в Drive to Survive
Верстапен: Като световен шампион трябва да участвам в Drive to Survive

„Ако трябва да сме честни в миналото на никого наистина му пикаше за Формула 1. Сега обаче хората ми пишат, че да вляза във Формула 1 е нещо наистина голямо. Сега е много различно в САЩ – хората знаят какво е Формула 1. Хубаво е да се види тази промяна и аз се надявам тази тенденция да продължи“, заяви Сарджънт.

Точно на обратното мнение от това на Сарджънт е бившият пилот в НАСКАР Клинт Бойър, който през миналата седмица заяви, че НАСКАР има отговор за всичко, което може да предложи Формула 1, независимо дали става дума за екшън на пистата, или извън нея.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти