Верстапен: Като световен шампион трябва да участвам в Drive to Survive

Верстапен: Като световен шампион трябва да участвам в Drive to Survive

Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен е един от най-явните критици на поредица на Netflix – Drive to Survive, най-вече заради начина, по който тя пресъздава съперничествата във Формула 1. Нидерландецът не взе участие в четвъртия сезон за документалния сериал, който проследи неговата битка с Люис Хамилтън за титлата през 2021 година.

Нидерландецът обаче се завърна пред обектива на Netflix за петия сезон на Drive to Survive, който е фокусиран върху сезон 2022, в който Верстапен спечели своята втора поредна титла, а неговият тим Ред Бул най-накрая детронира Мерцедес от върха при конструкторите. Самият Верстапен призна, че една от причините да прекрати бойкота си срещу Drive to Survive е неговият статут на световен шампион, който малко или много го задължава да прави всичко възможно спортът да става по-популярен.

Макс е готов да се върне в Drive To Survive
Макс е готов да се върне в Drive To Survive

„Аз проведох дискусия с продуцентите преди да дам интервюто си. Надявам се те разбрах какво исках да им кажа. Аз знам, че като световен шампион трябва да съм част от нещо такова. Така че аз им отделих половин-един час, за да им дам интервю и се надявам те да го използват.

„Не знам кога ще го гледам, но се надявам те да са доволни. Надявам се и аз да съм доволен когато го гледам. Знам, че тази поредица е много важна за Формула 1“, каза Верстапен.

Верстапен отрече за симулатора в самолета
Верстапен отрече за симулатора в самолета

Не е тайна, че именно Drive to Survive стой зад голямата популярност, която Формула 1 натрупа в Съединените щати през последните години. Интересът към спорта зад Океана достигна до такива нива, че през 2023 година шампионатът ще има цели три визити в Щатите за състезанията в Маями, Остин и Лас Вегас.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти