Кой ще е №1 в WRC2 в рали “Швеция”?

Кой ще е №1 в WRC2 в рали “Швеция”?

WRC2 събра силни пилоти в рали “Монте Карло” за началото на сезон 2023, но сега в “Швеция” битката ще е още по-оспорвана. Ще отсъства победителят от първия кръг Йоан Росел, но пък ще кара Николай Грязин, който загуби първото място заради наказание от 5 секунди.

И Грязин ще е една от звездите на Tok Sport, при това не най-голямата. В “Швеция” ще стартира и Оливър Солберг, за когото това е домашно състезание, както и настоящият световен шампион Емил Линдхолм, който стартира защитата на титлата си в снежното рали. С четвъртия автомобил на германския тим ще е Сами Паяри, който не успя да стартира в рали “Монте Карло” заради хранително натравяне.

Но едва ли “Швеция” ще се превърне в битка за победата на пилоти, каращи новата Шкода. Оле Кристиан Вийби беше изключително бърз на снега преди година, макар и с по-стария Фолксваген Поло GTI R5 и сега ще се пробва отново срещу пилотите с пълна програма в WRC2. Но Вийби ще е с нов навигатор - Торстейн Ериксен, който има богат опит от работата си с Андреас Микелсен.

Теему Сунинен ще води атаката на Хюндай, а Яри Хутунен също ще е на старт, макар и с по-старата Fabia R5. Сред претендентите за челно класиране включваме и световният шампион в WRC3 Лаури Джоона, както и световният шампион в група Junior Робърт Вирвес.

Концерт събира пари за финландски рали пилот
Концерт събира пари за финландски рали пилот

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти