Концерт събира пари за финландски рали пилот

Един от младите финландски рали пилоти с огромен потенциал – Яри Хутунен, среща сериозни трудности със събирането на бюджет за участие в Световния рали шампионат през новия сезон. Хутунен спечели световната титла в WRC3 през 2020 година, а през 2022 кара за М-Спорт в WRC2 и записа един старт с Пума Rally1. Заради липсата на пари все още не е ясно дали той ще има програма през новия сезон.

Хутунен е подал заявка за рали „Швеция”, втори кръг от WRC, което ще се проведе другата седмица, но паричните проблеми остават. Яри помоли рали феновете в родната му Финландия за помощ и първи реагираха тези от родния му град Киуруведи.

В петък там ще има концерт под надслов „Яри заминава за Швеция”, като парите, събрани от билети ще отидат директно за бюджета на Хутунен през новия сезон.

Цената на билета е 25 евро, а фенове от цяла Финландия вече започнаха да обявяват, че са си купили билет, макар и да няма да могат да присъстват на концерта. На сцената ще излезе популярната местна група Harha-Askel, както и бизнесменът Туомас Скантц, който е бивш рали пилот и който вече е подкрепял кариерата на Хутунен.

Рованпера: Ще се боря за победата в Швеция
Рованпера: Ще се боря за победата в Швеция

Миналата година Хутунен завърши трети в WRC2 в снежното рали „Швеция”, така че сега отново ще е сред претендентите за добро класиране.

Бившият европейски шампион Крис Инграм стартира този сезон в WRC2 по подобен начин - преди рали "Монте Карло" британецът помоли феновете си за финансиране, за да събере 50 000 лири.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти