Верстапен отрече за симулатора в самолета

Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко успя да привлече вниманието на медиите през януари като обясни, че двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен е толкова отдаден на сим състезанията и подготовката за различните писти, че дори си е инсталирал симулатор в личния самолет.

Информацията на доктор Марко дойде малко, след като Макс напусна със скандал виртуалните “24 часа на Льо Ман” заради проблеми със сървъра и обяви, че никога повече няма да участва в това състезание. Доктор Марко пък обясни, че Верстапен не е приключил със сим надпреварите.

Сега Верстапен обясни, че изказването на доктор Марко не отговаря на истината, но допълни, че най-вероятно ексцентричният австриец не е разбрал правилно какво ще се случва с новия симулатор на Макс.

Макс Верстапен сложи симулатор и в личния си самолет
Макс Верстапен сложи симулатор и в личния си самолет

“Мисля, че Хелмут просто не е разбрал и затова е казал самолет - заяви Макс. - Не, няма да си инсталирам симулатор в самолета. Мисля, че това ще е абсурдно.”

Верстапен за виртуалния Льо Ман: Клоунада!
Верстапен за виртуалния Льо Ман: Клоунада!

Все пак, Верстапен обясни къде ще е новият му симулатор.

Ред Бул показа цветовете на RB19 в Ню Йорк
Ред Бул показа цветовете на RB19 в Ню Йорк

“Още не е готов, но ще го инсталираме в моторхоума, който използвам за европейските състезания във Формула 1. Това и казах на доктор Марко, че искам да имам там симулатор, за да мога да “карам” през нощта, това ми е хоби и също така ми помага за рефлексите.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти