Лудогорец: Като редовен участник в евротурнирите клубът е под постоянен мониторинг от УЕФА за употреба на забранени вещества

Лудогорец излезе с позиция на официалния си сайт относно интервюто на Фабио Ешпиньо в родината му Португалия, в което той говори за периода си в България. От клуба обясняват, че бившият халф на "орлите" визира тестове за хидратация, а не манипулирани проби за допинг.

Разградчани споделят още, че като редовен участник в евротурнирите, отборът е под постоянен мониторинг от УЕФА и стриктно се следи за употребата на забранени вещества.

Бивш халф на Лудогорец: Виждах как българи слагат вода вместо урина в пробите си
Бивш халф на Лудогорец: Виждах как българи слагат вода вместо урина в пробите си

Ето какво написаха от Лудогорец:

"По повод тиражираното интервю с бившия халф на Лудогорец Фабио Ешпиньо Ви информираме, че смехотворните и преднамерени твърдения за манипулирани проби за допинг от български играчи се касае за неточен или умишлено сгрешен превод. Играчът, който остави следа в отбора с първото историческо участие в групите на Шампионската лига, говори в интервюто за тестове за хидратация, които се правят вече регулярно в доста български клубове, а от по-отдавна в топ отборите в Европа. Този тип тестове се правят често преди тренировка и винаги преди мач с цел да се установи степента на хидратираност на състезателите. На ръководството на Клуба са известни случаи, в които играчи са опитвали да заблудят медицинския щаб, че са хидратирани, слагайки вода в урината си и по този начин да избегнат глоби по вътрешен правилник. В случая Ешпиньо в смехотворна форма описва, че някои са наливали студена вода и са станали за смях пред доктора.

Интервюто на Ешпиньо е достъпно и всеки, който владее португалски и държи на обективната истина, може да го прочете в оригинал. 
Съветваме медиите да прекратят тиражирането на откровено невярна информация в противен случай Лудогорец ще предприеме незабавни действия и ще потърси по съдебен ред отговорност от виновните лица.

А иначе като редовен участник в евротурнирите Лудогорец е под постоянен мониторинг от УЕФА и стриктен контрол за вземане на забранени вещества".

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички