Ауди привлича Бергер за съветник?

Ауди привлича Бергер за съветник?

Бившият пилот във Формула 1 Герхард Бергер може да стане съветник на Ауди при влизането на компанията в световния шампионат за сезон 2026. Ауди ще бъде доставчик на задвижващи системи и се очаква да завърши изкупуването на Заубер, който ще е заводският тим на германската марка в шампионата.

63-годишният Бергер приключи с продажбата на DTM и закри компанията ITR, която отговаряше за пистовия шампионат, след което обясни, че не се интересува от постоянна работа в моторните спортове, но е готов да помага ако някой има нужда. Герхард има опит като пилот, но и като съсобственик и шеф на тим когато се занимаваше с Торо Росо.

Според информация на вестник Gazzetta dello Sport, който цитира анонимни източници във Фолксваген Груп, има реална възможност Бергер да работи с Ауди.

Още през лятото Зайдъл е информирал Макларън за преминаването си в Ауди
Още през лятото Зайдъл е информирал Макларън за преминаването си в Ауди

“Австриецът притежава добри управленски навици и ярка харизма, което е важно за отбор, който дебютира във Формула 1 - написа италианското издание. - Разговорите с него все още вървят, но Бергер може да стане своеобразен суперконсултант какъвто беше Ники Лауда в Мерцедес.”

Ауди с оферта към Биното
Ауди с оферта към Биното

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти