Още през лятото Зайдъл е информирал Макларън за преминаването си в Ауди

Още през лятото Зайдъл е информирал Макларън за преминаването си в Ауди

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун разкри, че базиранията в Уокинг отбор се е раздели по-рано от предвиденото с Андреас Зайдъл, след като германецът е информирал, че няма да поднови своя договор с британкия екип. Контрактът на Зайдъл бе до края на 2025 година, но по-рано днес бе обявен, че още от началото на 2023 той ще заеме поста на изпълнителен директор на Заубер.

По думите на Браун планът на Зайдъл е бил да премине в Хинвил през 2026, когато Заубер ще започне работата си с Ауди.

Зайдъл оглави Заубер, Стела го сменя в Макларън
Зайдъл оглави Заубер, Стела го сменя в Макларън

„Андреас ме информи по време на сезона, че няма да поднови своя договор и ще потърси ново начинание след 2025 - разкри Браун пред медиите по-рано днес. - Беше ясно коя ще е неговата дестинация, което беше напълно разбираемо с оглед неговата история.

„По времето на тази разговор планът ни беше да продължим съвместната си работа, защото връзката ни беше здравословна. Неговата работна етика е много добра. Идеята ни беше да завършим сезона и след това да информираме света какво ще се случи след 2025 година.

„След като това се случеше аз щях да започна разговорите с Андреа (Стела) дали той би искал да поведе Макларън. Когато обаче стана ясно, че Фред (Васьор) ще поеме Ферари Фин Раузинг (собственикът на Заубер), с когото аз съм в много добри отношения, ми се обади и попита дали няма да е възможно да освободя Андреас по-рано.

„Отговорът ми беше, че това ще се случи само ако Андреа се съгласи още сега да застане начело на Макларън, което се е случи. Сега всички са в своите дългосрочни домове по-рано.

„Всичко това се случи защото Андреа винаги е бил нашият първи извбор за наследник на Андреас“, добави американецът Браун.

Зайдъл ще търси нов ръководител на отбора на Заубер
Зайдъл ще търси нов ръководител на отбора на Заубер

Той също така обяви, че няма да се възползва от правото си да поиска Зайдъл да не започва работата си в Заубер в рамките на половин година след раздялата с Макларън. Вместо това германецът ще поеме управлението на Заубер още в началото на януари месец.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти