Ауди с оферта към Биното

Ауди с оферта към Биното

Шефовете на Ауди са направили “конкретно предложение” на Матиа Биното, за да работи той за заводския тим на германците, които ще влязат във Формула 1 за сезон 2026. В края на ноември Биното подаде оставка като шеф на тима на Ферари и тя беше приета. Почти веднага се появи информация, че Биното преговаря с други отбори, сред които и Заубер, който ще се превърне в заводския тим на Ауди.

Също така, в началото на декември стана ясно, че от Ферари държат Биното да не започва работа в друг отбор от Формула 1 поне 6 месеца, като това ще струва на италианците 1,5 милиона евро - половината от годишната заплата на швейцареца в Маранело. Очаква се, че мястото на Биното в Маранело ще заеме Фредерик Васьор - настоящият шеф на Заубер, който обаче не получи категорични гаранции от Ауди, че германците искат да работят с него, когато вземат властта в Хинвил.

Информацията за офертата на Ауди към Биното е на швейцарския вестник Blick, който потвърди, че работи с анонимни източници и също така, че не може да посочи параметрите на офертата. Но пък се очаква бързо развитие на случая - Биното остава на работа в Маранело до края на месеца, а от 1 януари Ферари трябва да има нов шеф.

Леклер за Биното и Васьор
Леклер за Биното и Васьор

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти